ICC czeJUDr. Martin Svatoš, Ph.D. byl dne 21. června 2016 na zasedání valné hromady Mezinárodní obchodní komory zvolen členem dozorčí rady Národního výboru ICC ČR.

Mezinárodní obchodní komora (International Chamber of Commerce – ICC) je mezinárodní organizace, jejímž posláním je podporovat otevřený obchod a investice a pomoci podnikatelům naplňovat výzvy a příležitosti stále integrovanější světové ekonomiky.

ICC byla založena v roce 1919 v Paříži. V současné době, se zaměřením na každý sektor soukromého podnikání, zahrnuje globální síť ICC více než 6 milionů firem, obchodních komor a podnikatelských sdružení ve více než 130 zemích světa. Členové ICC přispívají prostřednictvím národních výborů v jejich zemích k řešení obchodních problémů a vyjádření stanovisek ICC příslušným vládám.

Posláním Národního výboru ICC v České republice je napomáhat českým podnikům i dalším společnostem začlenit se do světového dění prostřednictvím této prestižní světové organizace. V rámci své činnosti ICC ČR aktivně spolupracuje na vytváření stanovisek k tématům zasílaným centrálou ICC k posouzení, zároveň tuto agendu ovlivňuje tak, aby odpovídala zájmům svých členů. Naším cílem je stát se opravdovým reprezentantem českých podnikatelů v rozsahu činnosti ICC, ať už v rámci ICC, tak též na národní úrovni.

Více informací zde.