P1050103Ve středu 9. dubna 2014 se v pražské pobočce mezinárodní poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC) setkali studenti z programu International Commercial Dispute Resolution, aby změřili své síly v rámci tréninku vyjednávání mezinárodních kontraktů.

Jejich cílem bylo dohodnutí podmínek mezinárodní šestistranné investiční smlouvy, přičemž mezi zúčastněnými byli “zastoupeni” kupříkladu investor, vláda, environmentalisté či odbory.

P1050086

Předmět je vyučován na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních studií Univerzity Karlovy v anglickém jazyce (více informací o samotném předmětu můžete nalézt zde), přičemž studenti pocházejí jak z ČR, tak i ze zahraničí (Francie, Slovensko,  Rumunsko, Albánie,…). JUDr. Martin Svatoš, Ph.D. v rámci předmětu přednáší problematiku vyjednávání a mediací a z tohoto důvodu také spolu s Mgr. Tomášem Hüllem dohlížel na průběh vyjednávacího tréninku. Celému programu pak dále přihlíželi studenti z čínské Univerzity Shantou.

P1050118

Fotografie pořídil Dr. JungFeng Gu z Univerzity Shantou. Děkujeme také  PwC za poskytnutí zasedací místnosti, kde se celá akce mohla odehrát.

 

 

P1050071

 

 

 

P1050066

P1050069