Kluwer Mediaiton BlogKluwer Mediaiton Blog je prestižní platforma sdružující přední odborníky ze světa mediace a ADR, kteří pravidelně každý měsíc publikují na téma mimosoudního řešení sporu. JUDr. Martin Svatoš, Ph.D. se stal vůbec prvním Čechem, kdo byl do tohoto prestižního klubu přizván. Od 22. března 2015 si tak pravidelně můžete přečíst jeho články na adrese blogu http://kluwermediationblog.com/.

První článek se nazývá Jak mediace pomohla vyřešit dva a půl tisíce let staré tajemství a vydává se proti proudu času do dob starých Etrusků. Co ti mají společného s mediací? Přečtěte si zde. Text je dostupný pouze v angličtině.

 

There is by far no other nation that would contribute to European civilisation with such an enormous portion and that would be so easily forgotten as the Etruscans. According to some authors, their influence to nowadays’ Europe culture is at least comparable to that one of Romans or Greeks. And yet, how many people enjoying a glass of famous Italian wine Chianti know that the first grape wines in the area of Tuscany were planted by Etruscans some two and half thousands years ago? Or do you ever ponder where did the Adriatic Sea take its name from? Only few know that its origin is related to the ancient city of Hadria and that it is related to Etruscan denomination of blue colour.

Celý článek si můžete přečíst zde.