ED_listopad_2015Listopadové vydání tabletového měsíčníku EPRAVO přináší nejen ohlédnutí se za Právnickou firmou roku 2015,  ale zejména několik velmi zajímavých článků týkajících se mediace. Kromě rozhovoru s Tomášem Horáčkem, mediátorem a vysokoškolským pedagogem si můžete přečíst článek Martina SvatošeMediační výzvyPřímá cesta k business mediaci?!

Přes nepopiratelný přínos mediace při řešení obchodních sporů zůstává tato efektivní alternativa k mnohdy drahým a dlouhotrvajícím soudním řízením většině velkých hráčů českého obchodního prostředí utajena. Nejinak tomu však bylo v pionýrských dobách ADR ve Spojených státech a dalších zemích, kde je dnes mediace považována za standardní způsob řešení konfliktů plynoucích z obchodního milieu. Zde přinesly zásadní změnu mimo jiné i tzv. mediační výzvy. Pomohou také v českém prostředí?

Celý článek volně dostupný zde.

Dále z čísla doporučujeme článek Miloše Olíka a Michala Čápa „Mediace a velké advokátní kanceláře: co je mediace, jaké jsou její výhody a proč tyto služby nabízet klientům“.
Epravo mediace